Copilaria...da, cea mai frumoasa perioada a vietii, toti ne-o amintim cu drag, toti o vrem inapoi cand devenim adulti iar problemele incep sa ne copleseasca. Copilaria mea a fost plina cu de toate, o copilarie autentica pe care as vrea sa o retraiesc acum prin baieteii mei dar, din pacate, copilaria petrecuta in vacantele la tara, la bunici nu le-o pot oferi. Am fost un copil fericit din acest punct de vedere iar copilaria mi-a fost impartita frumos intre jocurile alaturi de copiii de la bloc si verisorii mei de la tara , din satucul bunicilor mei dragi. Jocurile alaturi de prietenii de la bloc erau diverse, jucam sotron, ratele si vanatorii, elasticul, tara-tara vrem ostasi, tenis la mesele din curtea scolii aflata in apropierea blocului plus diferite jocuri in care faceam intreceri intre noi, saream obstacole din curtea aceleiasi scoli care avea trasee destul de grele, cu diferite aparate si bare la care depuneam toate eforturile sa fim primii.
Sotron!!!
Tara-tara vrem ostasi!!!
Era foarte frumos, o continua competitie...daca punem la socoteala si orele de sport impreuna cu profesorul meu de sport destul de exigent, dl. Popa pot spune ca inteleg acum de ce am un corp frumos si armonios chiar si dupa cele doua sarcini.
La tara, la bunici erau jocuri simple la prima vedere dar privind in urma imi vine sa rad gandindu-ma de unde aveam atatea idei nastrusnice. Erau inventate de noi si competitia exista si acolo, ne straduiam sa fim cei mai buni...de la inot prin canalele cu apa din sat ( un satuc pescaresc uitat de lume de pe malul raului Prut, la granita cu Republica Moldova ) in care ne ajutam de camere mari de la cauciucurile de tractor, pana la diferite constructii create de noi. De exemplu, dintr-o trestie potrivit de lunga la care atasam roti si volan din sarma ( facute tot de noi ) faceam un vehicul care nu stiu daca veti crede, dar daca virai stanga sau dreapta chiar vira in sensul in care trageai de volan. Faceam adevarate intreceri cu aceste vehicule pe ulita principala din sat :)
Un alt joc era spaima curcanilor pe care ii aveau bunicii in curte pentru ca le trageam o fugareala buna ca sa le putem smulge cele mai bune pene, cele mai mari, pe care le infigeam in cocenii de porumb si aruncam cat de sus puteam, aproximam cu privirea si alegeam castigatorul competitiei pe cel ce aruncase cel mai sus. Dar de departe cel mai frumos era cataratul in copaci dupa fructe si nu de putine ori am patit ca Nica din povestirile lui Ion Creanga, eram fugariti si chiar ne trezeam ca se arunca cu diferite obiecte dupa noi si asta pentru ca mai saream gardul si pe la vecinii bunicilor si le jumuleam copacii pentru ca era tare adevarata vorba aceea ,, capra vecinului era mai frumoasa " si in acest caz. Chiar si treburile casnice sau ajutorul prin curte pe care ni-l solicitau bunicii erau intreceri intre noi: sa batem fasolea, sa spalam lana la rau, sa ducem caprele si vaca la pascut pe imas, sa aducem apa de la fantanita din spatele curtii, erau provocari pentru noi, fiecare se straduia sa faca bine ceea ce avea de facut.
Uitandu-ma in urma nu mi-as da copilaria mea minunata pentru nimic in lume si tare mult as vrea sa ma intorc in timp macar pentru cateva ore dar, din pacate, nu este posibil. Singurul regret este acela ca baietii mei nu vor avea parte de aceste momente deosebit de frumoase, amintiri de care sa-si aminteasca cu drag asa cum va povestesc eu acum voua.
E bine ca acum avem oameni care se gandesc la cat de benefica este miscarea pentru organism si organizeaza evenimente la care putem participa, un astfel de eveniment este si Cea mai mare ora de sport ce se va desfasura sâmbătă, 11 iulie, din Braşov, Piaţa Sfatului.
Apropo, următoarea „Cea mai mare oră de sport” se va desfășura pe 1
august la Mamaia, iar detalii despre ea vei putea găsi pe miscareafacebine.ro, haideti sa participam in numar cat mai mare si sa aratam tuturor ca suntem o tara plina de oameni care-si doresc sa fie sanatosi in primul rand.
Si nu uitati: MENS SANA IN CORPORE SANO!!!!!!!!!!