Cui nu-i plac dulciurile? Cred ca sunt foarte rari oamenii care pot spune acest lucru insa eu recunosc desertul nu trebuie sa-mi lipseasca niciodata. Ador sa fac prajituri pentru familie si toti abia asteapta sa le pregatesc inclusiv sotul meu. Pregatesc foarte des mai ales in perioada posturilor o negresa de post de te lingi pe degete. Iata reteta mea pe care v-o impartasesc cu mare drag:
Negresa de post cu nuci si glazura de cacao
Ingrediente:
Preparare:
- 350 g zahar,
- 125 g ulei,
- 600 g faina,
- 3 linguri cacao,
- 350 ml apa,
- 4 linguri gem,
- 100 gr miez nuca taiat marunt,
- coaja de la o portocala mica,rom,un praf de sare,
- 1 pachet si jumatate praf de copt,
Glazura:
- 150 g zahar,
- 50 g cacao,
- 75 ml apa,
- 50 g margarina,o lingura ulei
- 125 g ulei,
- 600 g faina,
- 3 linguri cacao,
- 350 ml apa,
- 4 linguri gem,
- 100 gr miez nuca taiat marunt,
- coaja de la o portocala mica,rom,un praf de sare,
- 1 pachet si jumatate praf de copt,
Glazura:
- 150 g zahar,
- 50 g cacao,
- 75 ml apa,
- 50 g margarina,o lingura ulei
Preparare:
Etapa 1: Se amesteca toate ingredientele se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat, intre timp .
Etapa 2:
Se prepara glazura se pun toate ingredientele necesare pt glazura
intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba cca 15 minute, amestecand din
cand in cand,cand este gata se da deoparte se lasa sa se raceasca le
temp camerei si se mai adauga 50 g margarina, aceasta glazura se toarna
peste prajitura calduta.
Iata si rezultatul!!!
Sper sa va placa reteta mea, pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu